0 продукта

Лекарствен справочник

СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60

СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60 - изображение
Последна цена:  123.67 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА SEROQUEL XR И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Seroquel XR принадлежи към групата лекарства, наречени антипсохотици, които подобряват симптомите на някои видове психични заболявания, като халюцинации, странни и плашещи мисли, промени в поведението Ви, чувство за самота и обърканост.
Seroquel XR може също да се използва за лечение на хора със заболяване, повлияващо настроението - състояние на приповдигнато настроение и на възбуда. Хората с такова заболяване имат по-малка нужда от сън, по-приказливи са, с прескачаща мисъл и идеи. Възможно е също да са необичайно раздразнителни.
Seroquel XR се прилага също и за лечение на хора със заболяване, повлияващо настроението, при което пациентите изпитват тъга, чувство на вина, липса на енергия, загуба на апетит и/или не могат да спят.
Вашият лекар може да продължи да Ви предписва Сероквел XR, когато се чувствате по-добре, за да предотврати повторна поява на симптомите.
Може да е във Ваша полза да споделите с приятел, че страдате от тези симптоми и да ги помолите да прочетат тази листовка.

ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ Seroquel XR

Не вземайте Seroquel XR

- ако някога сте имали алергична реакция към Seroquel XR или към някоя от съставките му
- ако използвате други лекарства като препарати за СПИН, някои противогъбични лекарства, някои антибиотици и някои лекарства за депресия
Следователно, преди да започнете приема на Seroquel XR съобщете на лекаря си, ако лекувате с някои от по-горе споменатите лекарства.
Този продукт съдържа вид захар, наречена лактоза. Ако Ви е известно да имате непоносимост към някои захари, съобщете на лекаря си преди да започнете да приемате това лекарство.

Обърнете специално внимание на Seroquel XR

Преди да вземете Вашето лекарство, кажете на лекуващия си лекар:
- ако имате някакви здравни проблеми или сте прекарали инсулт, особено ако сте в напреднала възраст
- ако имате проблеми с черния дроб
- ако някога сте имали гърчове
- ако имате диабет или сте с риск за развитие на диабет.
- ако някога сте имали понижен брой бели кръвни телца
Seroquel XR не трябва да се приема от хора в напреднала възраст с деменция и разстройства в поведението, поради факта, че той принадлежи към група лекарства, които могат да увеличат риска от мозъчен инсулт или в някои случаи риска от смърт при тази група пациенти.
АКо Вие внезапно спрете приема на Seroquel XR е възможно да почувствате гадене или повръщане или безсъние. Винаги следвайте лекарските инструкции при спиране на Вашето лекарство.

Приемане на Seroquel XR с храна и напитки

Seroquel XR не се повлиява от храна
Ако употребявате алкохол, моля, уведомете лекуващия си лекар, преди да започнете да вземате Seroquel XR
Сокът от грейпфрут може да повлияе лечението със Seroquel XR и следователно не трябва да го пиете.

Бременност и кърмене

Преди да вземете Seroquel XR, кажете на лекуващия си лекар ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите.

Шофиране и работа с машини

Вашите таблетки може да предизвикат сънливост. Не трябва да шофирате или да работите с машини, докато не разберете как Ви влияят тези таблетки.КАК СЕ ПРИЕМАТЕ Seroquel XR

Лекуващият лекар ще определи първоначалната Ви доза и колко таблетки  да взимате всеки ден. Това ще зависи от Вашето заболяване и нужди, но типично е между 400 мг и 800 мг
Попитайте лекаря, ако не сте сигурни.
- Вие ще взимате таблетките веднъж дневно
- Поглъщайте таблетките цели с вода
- Не ги разчупвайте, дъвчете или смачквайте
- не спирайте да взимате таблетките си, дори ако се почувствате по-добре, докато Вашият лекар не ви каже

Seroquel XR таблетките са налични в различни дозировки и всяка от тях е в различен цвят.
Една и съща доза може да бъде осигурявана чрез различни по доза таблетки, така че не се изненадвайте ако цвета на таблетките ви се променя от време на време.
Ако сте в напреднала възраст или имате проблеми с черния дроб, вашият лекар може да реши да ви даде по-ниска доза.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ


Много чести - замаяност, главоболие, сухота в устата, чувство за сънливост, симптоми на прекъсване на лечението. Те включват повръщане, гадене, главоболие, диария, безсъние и раздразнителност.

Чести - внезапно сърцебиене, запушен нос, запек, нарушено храносмилане, чувство за слабост, загуба на съзнание, оток на ръцете и краката, наддаване на тегло /главно в началото на лечението/, ниско кръвно налягане, при рязко изправяне, което може да Ви накара да се чувствате замаяни или отпаднали, повишаване на кръвната захар, замъглено зрение

Нечести - гърчове, алергични реакции, които може да включват обрив, подуване на кожата и подуване около устата, затруднено гълтане, нарушения на говора и речта.

Редки - висока температура, продължително възпаление на гърлото или афти, учестено дишане, потене, сковани мускули, чувство за сънливост и немощ, жълтеница, приапизъм

Много редки - хепатит, влошаване на съществуващ диабет, неконтролируеми движения, особено на устата, устните и езика, тежък обрив, мехури или червени петна по кожата, тежки алергични реакции, които могат да предизвикат затруднено дишане или шок, бързо подуване на кожата, обикновено около очите и устните и оток на лигавицата около гърлото.

Терапевтичният клас лекарства, към който спада Seroquel XR, може да предизвика проблеми със сърдечния ритъм - сериозно състояние, което при обостряне може да бъде фатално.
Други странични ефекти като увеличаване количеството на мазнините или захарта в кръвта или намаление на  някои типове кръвни клетки, може да се установят само, когато се взимат кръвни тестове. Следователно лекарят Ви може да изисква от Вас да направите изследване на кръвта. Кажете на лекаря си, ако ви е известно, че сте имали понижен брой бели кръвни клетки в миналото.
Може да имате необичайни мускулни движения, включително трудно започване на движение, треперене, безпокойство, скованост на мускулите без болка. Ако имате подобни оплаквания обърнете се към Вашия лекар.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Какво съдържа Seroquel XR

- активната субстанция е кветиапин
- помощните съставки са хипромелоза, лактоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, полиетилен гликол, натриев цитрат, титаниев диоксид. Таблетките от 50 мг, 200 мг  и 300 мг също така съдържат железен оксид.

Информация за продукта по НЗОК
Код по НЗОК:NF604
Цена за НЗОК:123.67 лв.
Реимбурсация:10.67 лв.
Пациентът заплаща:113.00 лв.
Безплатно:ДА
Тип рецепта:Нормална
Наркотично:НЕ
Протокол:Протокол IC (Специалист)
Възрастова граница:Няма възрастово ограничение
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (55)

Умерено клинично значими взаимодействия (462)

Маловажно клинично значими взаимодействия (8)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 44 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60"
--- 0 скрити --- Прочети всички тук

1. iva: (2012-07-14 22:42:50)

Сероквел, е много опасен за хора с начална форма на деменция, направо блокира мозъка на майка ми, първия скенер показа умерена корова атрофиа, а след 2 седмици скенера показа, корова и подкорожа атрофия, през цялото време е пито само сероквел. За мен това е един опасен наркотик.

2. S: (2012-11-05 15:31:48)

Възможно ли е да се закупи само един блистър от продукта, предвид това, че не се знае как ще понесе на пациента?

3. www.framar.bg отговаря: (2012-11-05 15:49:27)

S

Възможно ли е да се закупи само един блистър от продукта, предвид това, че не се знае как ще понесе на пациента?

По принцип биха могли да се предлагат само блистери от един продукт, при условие че е придружен с пълното упътване за употреба.

4. жени: (2012-11-28 17:17:26)

на мен ми ги изписъха за сън,защото друго не ми деистваше.отличен ефект

5. vaiholl: (2013-07-10 14:29:34)

lekarsvtoto e ynikat za prodykta si i efekta.Az go zimam ot dosta vreme i sam dovolen.Do sega zdravnata kasa go poema6e,no ot mesec go sprqha i zameniha sas Setinin /Bg-proizvodstvo/palen bokluk.Parviq pat silno glavobolie,vtoria skovavane na tqloto.Predpochitam da si go pla6tam/seroqvel/.Psihologa mi kaza che setinia e 1kam1 zamestitel i deistvie ,kato seroqvela.Tva e ymi6leno na zdravnata kasa,zashtoto toq bokluksetinina e balgarsko?nqkoi e cakal za taq pomqr6tina.Mislq che me razbira te.a na men mi e jizneno vagen serokvela.

СЕРОКВЕЛ XR табл. 50 мг. * 60 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Заболявания:

Системи и органи:

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.