0 продукта

е-Аптека

ефедрин (ephedrine) | ATC R01AA03

ефедрин (ephedrine) | ATC (R01AA03)

Ефедрин е медикаментозно средство, което е симпатомиметик.

Показания: овладяване на хипотензия съпътстваща спиналната анестезия, хипотонични състояния след симпатектомия.

Противопоказания: да не се употребява от хора със свръхчувствителност към медикамента или някоя от съставките му, сърдечни заболявания, хипертония, глаукома, тиреотоксикоза, диабет, атеросклероза.

Нежелани лекарствени реакции: екстремна хипертензия с вазоконстрикция, тахикардия, аритмии, възбуда, безсъние, обърканост, главоболие, тремор, изпотяване, побледняване, гадене, повръщане, затруднено дишане, ретенция на урината.

Фармакодинамика: медикамента стимулира алфа и бета адренорецепторите, предизвиква спазъм на съдовете, учестява сърдечния ритъм, повишава кръвното налягане, разширява бронхите, потиска чревната перисталтика.

Лекарствени взаимодействия: ефедрин намалява антихипертензивния ефект на гванетедин, действието на медикамента може да се намали от резерпин и метилдопа.

Дозов режим: медикаментът може да се прилага подкожно, мускулно или венозно. Дозата на медикамента е 25-50 мг.

Достъп до пациента: с рецепта.

Взаимодействия

на ефедрин (ephedrine) | ATC R01AA03 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (24)

Умерено клинично значими взаимодействия (118)

Маловажно клинично значими взаимодействия (14)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 23 Гласа
Сподели в Facebook

Продукти съдържащи ефедрин (ephedrine) | ATC (R01AA03)

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.