0 продукта

е-Аптека

сертралин (sertraline) | ATC N06AB06

сертралин (sertraline) | ATC (N06AB06)

Сертралин е лекарствен препарат, който спада към групата на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина.

Показания: използва се за лечение на депресия, обсесивно-компулсивно разстройство, паническо разстройство, социална фобия, посттравматично стресово разстройство.

Фармакологично действие: сертралин избирателно потиска невроналното усвояване на серотонин в аксоплазмата на невроните на главния мозък.

Нежелани лекарствени реакции: сънливост, замаяност, треперене, зрителни нарушения, диария, гадене, сухота в устата, повръщане, стомашно разстройство, метеоризъм, загуба на апетит, умора, повишено потене, проблеми с еякулацията, безсъние, нервност, понижено либидо.

Лекарствени взаимодействия: сертралинът може да взаимодейства с триптофан, суматриптан, фенфлурамин, варфарин, диазепам, толбутамид или циметидин.

Противопоказания: свръхчувствителност към сертралин, прием на МАО-инхибитори или промозид, епилепсия, възраст под 6 години.

Дозов режим: орален прием в дози от 25-50 мг дневно.

Достъп до пациента: отпуска се с рецепта.

Взаимодействия

на сертралин (sertraline) | ATC N06AB06 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (78)

Умерено клинично значими взаимодействия (330)

Маловажно клинично значими взаимодействия (7)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 2.9, 22 Гласа
Сподели в Facebook

Продукти съдържащи сертралин (sertraline) | ATC (N06AB06)

СТИМУЛОТОН табл. 50 мг. * 30

СТИМУЛОТОН табл. 50 мг. * 30

ЛИСТОВКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Стимулотон 50 мг филмирани таблетки Стимулотон 100 мг филмирани таблетки Сергралин Прочетете внимателно цялата листовка

14.12 лв.

АСЕНТРА табл. 50 мг. * 28

АСЕНТРА табл. 50 мг. * 28

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Асентра 50 mg филмирани таблетки Asentra 50 mg film-coated tablets Асентра 100 mg филмирани таблетки Asentra 100 mg fi

8.17 лв.

СЕТАЛОФТ табл.  50 мг. * 30

СЕТАЛОФТ табл. 50 мг. * 30

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТАSETALOFT СЕТАЛОФТ ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ - Запазете тази листовка!

4.67 лв.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.